Joskus on tullut vaihdettua ajatuksia miehistä - erityisesti aviomiehistä. Kaiken kuulemani ja kokemani jälkeen olen entistä vakuuttuneempi siitä, että miesten aivot toimivat, useimmiten, mutta joku valuvika niissä ainakin naisnäkökulmasta katsottuna on.

Mies keksii tuntia ennen juhlien alkua viedä auton pesuun. Likainen auto on häpeäksi! Nainen miettii, miksei autoa ole voinut käyttää aiemmin pesussa; nyt pesua kaipaisi ennemminkin mies itse. Likainen mies se vasta hyvältä näyttää!

Juhliin valmistautuminen ja valmistautumiseen valmistautuminen on miehelle myös täysi mysteeri. Aikuisellehan se ei sen kummpempaa tuskaa aiheuta, mutta lapset usein tarvitsevat apua ja ennakointia. Eivät meillä ainakaan lapset esimerkiksi silitä, ja mieskin yleensä vasta ennen kuin lähtee pesemään autoa. Siinä vaiheessa minä olen jo käynyt kaupassa ostamassa sukkahousuja ja uusia juhlahousuja, silittänyt mekon, paidan ja housut, komentanut lapset pesulle ja pukemaan, ja itse aivan hikisenä lopulta saanut myös vaatteet niskaani. Mies saattaa ihmetellä, miksi olen niin hidas.

Kollegani oli kerran kokeillut, miten käy, jos toimii niin kuin mies. No, arvaatte varmaan. Juhlien alkuun on vartti, ja nainen seisoo ovella valmiina täydessä tällingissä. Mies loikkii ympäri huushollia ja etsii omia vaatteitaan. Hän myös huomaa, että kolme pientä tyttöä on vielä pikkuhousuissaan leikkimässä. Mies ihmettelee, miksi tytöt eivät ole pukeneet. Nainen sanoo, että ei osaa sanoa, mutta hän on kyllä valmis. 

Kun annan asiasta palautetta miehelleni, hän ehdottaa, että vaihdetaan rooleja viikoksi tai pariksi. Minä vaihdan auton renkaat, korjaan rikki menneen pesukoneen ja käyn rautakaupassa. Hän puolestaan muun muassa käy ruokakaupassa, pesee pyykit, siivoaa keittiön, laittaa ruuan, viikkaa pyykit, imuroi, ostaa lasten vaatteet ja viestii opettajien ja jengikavereiden vanhempien kanssa, kuuntelee äitiään sujuvasti ja nukkuu huonosti. Sopii! Olen heti valmis! Minun työnkuvaani nimittäin kuuluu parin viikon ajan myös sanomalehden ja muiden julkaisujen perusteellinen lukeminen kannesta kanteen ja valikoiva kuuloaistin käyttö;-) 

IMG_1417.jpg

P.s. Kävin rautakaupassa listan kanssa ja toin vääriä tuotteita.

P.p.s. Mies on sitä mieltä, että valehtelen blogissani. (Miksi se tätä lukee?)

P.p.p.s Lupasin kauhuissani edellisestä listata asiat, joihin tarvitsen miehen apua. Apua!